Годината във образ на жена
Една жена, хем руса, хем пък черна,
една жена, хем верна, хем неверна,
една жена и плоска хем и едрогърда,
една жена, хем нежна, хем и твърда.
Една жена с очите на девица,
една жена със поглед като хищна птица.
Една жена, говореща със Бога
и с Дявола вървяща, ако мога,
така да кажа, за да изразя,
че е двулика, без да е двулична,
една жена и лоша, и отлична.
Без нея нищо в тоя свят не става,
една жена отпървом ни създава,
една жена до край ни изтърпява.
© Майк Всички права запазени