2.07.2017 г., 13:19 ч.

Годините отлитат като птици 

  Поезия » Философска
290 3 5

На Ангел

Автор: Генка Богданова

 

Го­ди­ни­те от­ли­тат ка­то пти­ци.

Го­ди­ни­те те­кат ка­то ре­ка.

Грее мъ­д­рост в тво­и­те зе­ни­ци,

но в тях бле­щу­ка мъничко тъ­га.

 

Се­га си ка­то ще­д­ра ни­ва.

Се­га си ка­то плод уз­рял.

Ра­дост, но и жал пре­ли­ват –

жи­во­тът на зе­ни­та си е спрял.

 

След те­бе тол­ко­ва го­ди­ни

 се ви­ят ка­то път сре­б­рист.

Бле­с­тят на мла­до­ст­та ти не­бе­са­та си­ни,

на зрелостта ти  не­бо­с­к­ло­на чист.

 

На­ли­ват сла­дост ка­то пчел­на пи­та

 кра­си­ви спо­ме­ни за ми­на­ли­те дни -

за труд, ус­пе­хи, дни че­с­ти­ти,

 лю­бов, ме­ч­ти, чо­ве­ш­ки до­б­ри­ни...

 

Бо­гат си днес с то­ва­ра це­нен

на из­вър­вения до­с­той­но път,

с лю­бов - съ­к­ро­ви­ще без­цен­но,

да­ри­ла те с де­ца, с се­ме­ен кът.

 

Пред теб се вие път да­ле­чен

и ча­кат още мно­го дни.

Вър­ви след по­ри­ва сър­де­чен!

                                    ЧО­ВЕК добър  до края ос­та­ни!

© Генка Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??