4.11.2009 г., 0:17 ч.

Гола... 

  Поезия
675 0 5

ПО ЕДГАР ДЕГА – „БАНЯ”

 

Голо женско тяло...

Неовладяна,

разсъблечена нежност...

Студен, очукан леген.

Месечина – бледожълта,

плисната, искри

между рамене, бедра, коси...

Жената старателно умива

утаени –

похот,

скърби,

уморена обич,

броенето на нощите и дните,

сгъстени спомени и ежедневие,

на бъдещето незапалените свещи,

мълчанието на тревите и дъжда.

Голо женско тяло...

Свети!

Свети...

 

Предначалие.

© Радосвета Миркова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??