ПО ЕДГАР ДЕГА – „БАНЯ”
Голо женско тяло...
Неовладяна,
разсъблечена нежност...
Студен, очукан леген.
Месечина – бледожълта,
плисната, искри
между рамене, бедра, коси...
Жената старателно умива
утаени –
похот,
скърби,
уморена обич,
броенето на нощите и дните,
сгъстени спомени и ежедневие,
на бъдещето незапалените свещи,
мълчанието на тревите и дъжда.
Голо женско тяло...
Свети!
Свети...
Предначалие.
© Радосвета Миркова All rights reserved.