Голгота
Има ли ми нещо?
Постъпвам ли толкова грешно?
Въздухът не ми достига.
Шепотът ви ме настига.
Искате да се моля в краката ви.
Искате сърцето ми на кола ви.
Трънен венец в косите.
Огнена жар под нозете.
Чернило по ръцете.
И измита от сълзите
крилата душата.
Треперя в хаоса на предразсъдъци и лъжи.
В света на дискриминация
това си личи.
Уморена затварям очи.
Нямам приятели и
принцът не ще ме спаси.
Последен удар на разбито сърце.
Едно, две и на три
политам в прах и звезди.