26.04.2018 г., 21:08 ч.

Гоня химери 

  Поезия » Любовна
352 0 1

Гоня химери


Елеонора Крушева

 

Като слънце през юли,
като пролет през май,
като две пеперуди
в любов като рай,
като морска сирена
над непокорен Нептун,
като жар овъглена
и урок от Сатурн.
Все танцуваш по мене,
аз по тебе не спя,
дишам нощите будни,
в твойте нощи все бдя!
Кълбо от време изпуснах,
мислите ми плетат
моя свят поразлистен
и не могат да спрат.
Като радост премита
от летния дъжд,
гоня своите химери
в една засъхнала ръж!

© Елеонора Крушева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??