11.05.2017 г., 13:39 ч.

Горчиво вино си, Любов 

  Поезия
381 0 3

Генка Богданова

 

Горчиво вино си, любов,

горчиво и пенливо.

Без теб животът е суров,

в душите – хладно,  сиво.

 

От самота и студ боли,

а пламъкът ти  топли,

че ти магия си, нали,

и лек за сълзи, вопли?

 

Горчиво вино си, любов,

но силно, лековито!

Разпалвай вечно огън нов,

събуждай чувства скрити.

 

От теб ще пием  неведнъж,

ще пием до полуда.

Ще пият и жена, и мъж,

открили в тебе чудо!

 

Ще пием сладкия нектар,

от устни и от чаши,

че  ти, любов, си  Божи дар

за дните кратки наши.

 

 

© Генка Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??