12.03.2017 г., 12:46 ч.

Гордея се 

  Поезия » Философска
377 1 1

             Гордея се

 

Гордея се, че българска майка ме е родила,

на тази земя, с живот ме е дарила.

Гордея се като гледам нашата страна.

с красиви планини, плодородната земя.

Едно райско кътче на тази Земя.

Тук живеят мойте родители, мойте деца.

Българио, няма да те напусна. Никога!

Гордея се, че съм създал деца,

две момчета, две братлета.

Гордея се, че им направих дом,

където да живеят те сега.

Гордея се, че хляба си с честен труд изкарвам, 

боря се, лишавам се, но до заплата я докарвам.

Но спя спокойно с усмивка на уста.

Това е Животът ми – борба!

Гордея се, че имам приятели добри,

с тях ние хората не сме сами.

Гордея се, че имам Брат,

с това се чувствам най-богат.

Гордея се, че съм оставил Следа.

Дано четат и мойте стихове някога.

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??