22.06.2008 г., 0:46 ч.

Гордост 

  Поезия » Друга
902 0 2

Задушавам се от гордостта,

обсебила хората,

вдигнали високо глава,

а имат ли покритие за това?

 

Къщи и коли...

о, да, това е богатство, нали?

Куп скъпи неща, разкош

и само се оплакват, че животът е лош.

 

Даже искат с пари

и чувства да си купят дори,

живеят в собствен свят,

за поздрав и усмивка се скъпят.

 

Гледат с безразличие красотата на деня,

омайват се с вихъра на нощта,

чужда им е любовта

и след всичко това ги очаква - самота.

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Богатството е многозначно!!!Поздрави!!!
  • НЕВЕРОЯТНО !!! Наистина много смислен стих.
    Като идея - идеално, като израз - прекрасно...
    Грабна ме Поздрави, Мария
    6 е много малко за този стих
Предложения
: ??:??