1.05.2009 г., 21:23 ч.

Гордост 

  Поезия
632 0 1

Гордостта е наша приятелка!
Гордостта е наш враг.
Гордостта на крака ни изправя
и ни срива пак.
Гордостта ни тика напреде,
гордостта ни връща назад.
Гордостта напред ни поведе,
гордостта върна ни пак!
Гордост - силно оръжие!
Гордост - силна отрова.
Гордостта божи дар е,
съвест сурова.
Гордостта, тя ни помага,
но ако прекалено се възгордееш,

дори Бог да слезе от небето,
в нищо няма да успееш.

© Сладурркатта Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??