21.07.2024 г., 6:58 ч.

Горещници, Боже опази 

  Поезия
127 0 0

Легна слънце и луна през облаци вечер крие се

събори огласяват що сме останали по села 

кой че се бори у тая Родина

що сме останали тука - кураж дружина

 

Дух да има

да се крепиме, неравноделнио такт че ни спаси

ударения на думи  у шоплъко

нема кой да угаси

 

Огин у гора се гаси

у сръце - не

дорде сме заедно

Боже у горещници ни пази

 

Посветено за Илинден и събора в с. Широки Дол

*четете някои думи с ударение на пръва сричка!

** Писах го бавно оти знам дека некои не моат да четат бръже :)

 

© Stew Carrey Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??