15.06.2012 г., 10:18 ч.

Горещо пладне 

  Поезия » Любовна
692 0 9

Горещо пладне изтощително прежуря,

въздишките му пълнят тишината.

А чувствата във мен вилнеят - буря,

разпалвана от весел юнски вятър.

 

В очите ми оглежда се небето лятно

и птици в тях се спират да почиват.

Пространството задъхано, квадратно

изпълва мека светлина свенлива.

 

Горещо пладне благородно ни бронзира

с талант и търпеливост  на художник.

То нашите съдби напук събира

във приказни картини невъзможни.

 

И нека да  остане все така горещо...

да ни напомня за страстта на  Ада.

В очакване, предчувствие на  нещо –

любов,  пламтяща като юнска клада...

 

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??