7.01.2017 г., 15:09 ч.

Горска смелост 

  Поезия » За деца
395 0 2

                                              Горска смелост

Малка сива мишка в дупчицата скри се.

Зайо ù се смее, колко си страхлива.

Чу се шум в гората, Вълчо се промъква.

Бързо смелият заек плю си на петите.

Кумчо Вълчо спря се, прихна да се смее.

Къде бе, смелчак? Толкова се забърза!

Някой в гората тихо проговори.

Дръж кумеца, Мурджо, каза чичо Пейо.

Скочи верен Мурджо, подгони смел Вълчана.                                                  

Той пък бързо скри се в близкия шубрак.

Хитра Кума Лиса на Вълчо се смее.

Скочи бързо Мурджо, съдра ù кожуха.

Поуката тук е – който днес се подиграва,

утре той жестоко ще съжалява!

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??