12.05.2020 г., 15:29 ч.

Горски панаир 

  Поезия » За деца
488 0 0

В центъра на гъстата гора

днес е ден за веселба.

На един висок баир

има горски панаир.

Навсякъде, по храстчета и клони,

завързани са шарени балони.

Всеки има си задача,

суети се, бърза и подскача.

За веселата въртележка

отговаря леля Таралежка.

Рунтавелка обявява,

че захарен памук продава.

Меца горските дечица радва - 

мед и лакомства раздава

и пред нейната сергия

става страшна олелия.

Лакомствата бързо грабят.

Кой е пръв започват да се карат.

Зайо Байо със бонбони

тъпче своите панталони.

Меца забележка прави.

Казва му за всички да остави.

Чак от Африка един жираф,

поканен е за фотограф.

По двама, трима... десетима,

желаещите бързо снима.

Както и на други панаири,

и тук оркестър "Чурулик" ще свири.

А гласовитата певица

е Кума Лиса - хубавица.

Шумната забава продължава,

чак докато мрак настава.

А на финала празнична заря,

огрява цялата гора.

© Иделина Миткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??