17.05.2007 г., 9:45 ч.

Горски съд 

  Поезия
561 0 2
Там на горската поляна
Лъв животните събра.
Днес ще съдят Пепеляна,
щото лошава била.

Всички горски животинки
вред от нея се боят,
казват - хапела ги всички,
страх ги е да не умрат.

- Хайде първа, Пепеляно,
ти кажи, защо така?
- Лъвчо, мен ми се играе...
не разбират от игра.

Даже моята отрова
нейде ползват я за цяр...
Хайде, Лъве, ти решавай,
все пак ти си господар.

- Туй е вярно, Пепеляно,
но за нас е силна тя,
зъбите си при Кълвачов
да извадиш веднага.

Пък тогаз играй на воля
и хапи когото щеш.
Хайде, чухте ли ме всички,
безопасна е от днес.

© Яница Ботева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??