25.08.2013 г., 15:40 ч.

Горските деца 

  Поезия » За деца
400 0 0

Рано, рано сутринта

стават "грските деца".

Мечо с лапа се потърква,

с крясък цялата гора побърква.

Хитрата Лисанка-готованка,

бавно става тая поспаланка.

От хралупата глава подава,

за да види как петела буди всички -

големи и мънички.

Баба костенурка 

от тъмни зори

към селото крачи,

че не ù спори.

Зайко-Байко зъбките измива,

сок от моркови изпива,

но закуската пропуска -

тича с колелото 

по баира да се спуска.

Но... гладен сили няма 

колелото да върти.

Дружно всички се събират

и от смях премират.

Таралежът на кълбо,

вълчо с кърваво ухо

и сърничката дотича

да не изтърве -

на гладен Зайко

как се смеят 

всички от сърце.

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??