Горският съвет допитване направи
за учител кой да избере.
Совата, решиха всички,
малките към знания да поведе.
Важно очилата тя си сложи
и на дъбова кора
с човката си остра
странни знаци издълба.
Гледа Зайо, гледа Мечо,
нищо не разбират.
Олеее, колко сложно е това,
как ли отговори ще намират?!
Совата, размахвайки крила,
почна да нарежда.
Мъдрите и думи,
топлите слова
на децата дадоха надежда.
Те учиталката си обикват
и я слушат във захлас.
Вече ясно е, ще свикнат
да внимават в час.
© Иван Иванов Всички права запазени