4.02.2022 г., 18:52 ч.

Горското училище 

  Поезия » За деца
288 0 1

 

 

         Днес на горската поляна

         във средата на Балкана

         животинките се сбраха

         и накрая се разбраха.

         Ще направят училище горско

         и то ще прилича на хорско.

         Ще има маси,дъски,,пейки

         под сплетените горски вейки.

         Всичките родители,

         ще бъдат тук учители.

         С Кума Лиса ще броят,

         при Меца мирно ще стоят.

         Вълчо ще е гимнастик,

         топката ще гонят с стик.

         Славейчето ще им пее,

         сърничката ще ги люлее.

         С кълвача ще уча "а","бе",

         на пейките ще сядат по две.

         Да пишат ще ги учи всяка

         от знаещите всичко сврака.

         Пчелички ще им носят мед

         та гарските деца навред

         да бъдат умни и сговорни,

         науките да са им спорни.

      

    

 

 

© Лидия Кърклисийска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??