9.07.2007 г., 22:48 ч.

ГОСТУВАНЕ 

  Поезия
635 0 10
Българинът гостите обича
да посреща в собствения хол.
Срещата започва най-привично
с чашка концентриран алкохол.

Наздравици... Въпроси ежедневни...
Салатка овкусена за мезе...
Какви са новините най-последни...
С една заплата всъщност закъде...

Пак лъжат политиците и мамят...
От утре влизат новите цени...
Наздравици... И пак се пълнят каните,
а разговорът - тича, не върви.

А копчето на VOLUME е MAX-и
и чалгата неистово гърми.
Разговорите - разпънат ластик
се удрят в мълчаливите стени.

Потта попива шарени салфетки.
Хляба недокоснат смуче дим.
Най-важни са каймяните кюфтета,
с които европейски се тешим.

Последна фаза - всеки е доволен,
ухилен без да знае за какво.
То има ли дърво без корен?...
Не знам! Но всеки е дърво...

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??