5.03.2009 г., 7:15 ч.

Градина на мечтите 

  Поезия
561 0 5

 

Спускаш се по търсещите пътища,

със парещия залез на очите.

Откриваш непознати сънища,

които пълни са с градини от  мечти.

 

Поспри се в миг, щом зърнеш любовта,

отдай се във прегръдката на думите.

 

Във танц преплетени, в магията,

чувствата възнасят се над нас

и нежно грабва ни стихията,

за да танцуваме небесен валс.

 

Поспри се в миг, но думи тежки не отронвай,

звездите ги покриват в светлина.

 

Очите ти мечтаят сънища гальовни,

за да не гледат в тях със поглед уморен.

Но там, между видения лъжовни,

очаквай изгрева на следващия ден.

 

Поспри се в миг, помахай на света,

на нежността, прикрила се под шумата.

 

Живей със страстите и не прогонвай

усмивката от своята душа.

 

 

© Николай Стойчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??