Сблъсъкът на утрото с нощта –
краткотраен, ала ураганен –
в ледените клони затрещя
и окъпа хоризонта в алено...
Както грубостта понякога е нежна
и привидно ласкава, добра,
ала удря с твърда и небрежна,
безпардонна, грапава ръка!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени
Както винаги... Рицар нетърпящ грубоста!