Моля те, сърце, върни съня ми!
Върни спокойните ми дни!
Любов, разкрий ми свойте друми!
Не виждам нищо с плачещи очи.
Уж прости са нещата вечни.
Сред тях стои и Любовта.
А толкова е нечовешко
да любиш чуждата жена.
© Никодим Всички права запазени