26.10.2007 г., 22:45 ч.

Гробище 

  Поезия
642 0 3

Сърцето ми гори

в пламъци от звуци,

писъци и гласове,

гориво те наливат

в моето сърце.

Пламъкът е вътре,

пожарът се разгаря,

дървеният кол забит,

бавно ме изгаря.

Мраморни плочи, гравирани имена,

под земята заровени тела,

а навън е зловеща тъмнина,

светят само звезди и запълнена луна.

Пусто поле,

забитите колове,

затегнати възели,

разровени гробове.

Проядени трупове,

забравени имена,

изгорени на кладата тела,

разпръсната е пепелта.

Вълчият вой,

разхвърляната пръст,

гробът е изровен,

изтръгнат е дървеният кръст.

Мъртвецът е в ковчега,

гробарят е готов

and six feet under the grass

запълнен е отново този гроб.

© Галина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??