17.08.2006 г., 20:40 ч.

ГРОБИЩНА АЛЕЯ 

  Поезия
985 1 4

                       ГРОБИЩНА АЛЕЯ

 

По този път

се минава пеша.

Единствено тебе

                   те носят.

Облечен си хубаво

и с хрупкавия сняг

сте в центъра на въпроса.

 

Край алеята – плочи

и кипариси. Хората зъзнат.

А душите им едва мърдат

и потропват с крак.

 

В края на пътя те чакат.

Чувал си какво ли не.

                  Отзад стенат

и  топят снега...

Но ти подават ръка от кости.

                   

                                      По-уморен от дете,

стъпваш на витата стълба...

                      Само един ще те разбере –

на когото плащат с вино

                                    после.

© Красимир Симеонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??