Aug 17, 2006, 8:40 PM

ГРОБИЩНА АЛЕЯ 

  Poetry
986 1 4

                       ГРОБИЩНА АЛЕЯ

 

По този път

се минава пеша.

Единствено тебе

                   те носят.

Облечен си хубаво

и с хрупкавия сняг

сте в центъра на въпроса.

 

Край алеята – плочи

и кипариси. Хората зъзнат.

А душите им едва мърдат

и потропват с крак.

 

В края на пътя те чакат.

Чувал си какво ли не.

                  Отзад стенат

и  топят снега...

Но ти подават ръка от кости.

                   

                                      По-уморен от дете,

стъпваш на витата стълба...

                      Само един ще те разбере –

на когото плащат с вино

                                    после.

© Красимир Симеонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??