21.02.2009 г., 23:36 ч.

грях; смях; душа; дзен; нико 

  Поезия » Философска
808 0 0
грях

линеем в болка сладка, линеем в самота
и тайно си шептим - "порочен е света"

***
смях

задъхани са, вечни, пилеят се във смях
а истината мрачна стои навред край тях

***
душа

борбата е тъй мрачна, че сивото небе
готово е тихо към слънцето зове

***
дзен

във пустота живеем, живот е и е рай,
за нас е недостъпна, пилеем се безкрай


***
нико

за истината вечна готов е всеки миг,
а малкото човечност застига го във стих


© Нико Ников Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??