18.12.2022 г., 7:32 ч.  

GSM № 0897 966 515 

  Поезия » Любовна
197 3 4

GSM № 0897 966 515

 

... забравям – телефонния ти номер,
бретона ти с изящната черта,
навярно аз за теб съм просто спомен? –
а ти за мен – несбъдната мечта,

 

разминахме се – два насрещни влака
от гара "А" – до гаричката "Б",
отдавна ми е писнало! – да чакам
за нас да грейне Седмото небе,

 

под мен дори асфалтът се пропука
на зейналото подир теб шосе –
край градските казани за боклука
ще пукна, изоставен като псе,

 

така със теб не влязохме във храма,
че да ми кажеш тихото си: – Да! –
и да заровя в твоята пижама
ужасната си чорлава брада,

 

все по-далечни, все по-нереални,
до гуша ми дойде от този Рай! –
спим всяка нощ в далечните си спални,
и този ужас просто няма край.

 

Това е телефонният ми номер,
кликни ми, мила? – адски ми горчи.
Когато любовта е просто спомен
за твоите две хубави очи.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прекрасно е!
  • Много ми хареса това стихотворение.
    така със теб не влязохме във храма,
    че да ми кажеш тихото си: – Да! –
    и да заровя в твоята пижама
    ужасната си чорлава брада

  • Поезия!
  • По-добре спомен, от колкото звън! Като едигнешш, да чуеш едни груби думи, казани с дрезгав глас! Думи, от които да ти се прище да потънеш в дупката на шосето! Поздрав за хубавия стих!
Предложения
: ??:??