9.04.2021 г., 15:44 ч.

Гъбки 

  Поезия » За деца
849 0 2

Тази сутрин пръв се будя,

рипкам бързо, мия зъбки.

Колко пъргав съм се чудя,

днес, ще идем ний за гъбки.

 

Баба кошничка ми купи,

чисто нова от пазара.

От дълбоките и скъпи,

че се скъса мойта стара.

 

Във гората на полянка

има гъбки колко щеш.

Под дърветата на сянка

казват:"Мен да набереш!".

 

Всички имат гугла, пънче,

връщат пътника от път.

Чакат дъжд и топло слънце,

за да почнат да растат.

 

Гъбки сто, ще набера,

ще работя много здраво.

Ще ги нося у дома,

да ми каже баба:"Браво!".

 

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??