12.08.2009 г., 16:05 ч.

Гълъбе 

  Поезия » Любовна
901 0 3

 

Гълъбе, сиви гълъбе,

дето си, обади ми се,

че няма песен без тебе,

че няма радост за мене,

сърце ми плаче без обич,

душа е люто ранена!

Ще дойде зима, гълъбе,

далеко ще ми забегнеш,

далеко в тежка чужбина

пари и хляб да си дириш,

а аз сама ще остана

и ден, и нощ да те чакам.

Дано ти Господ помага

при мене пак да си дойдеш,

и пак да пеем през сълзи,

и със усмивка да плачем

за наш'та обич голяма,

за пуста съдба горчива,

 дето ни вечно разделя.

Гълъбе, сиви гълъбе,

дето си, обади ми се!

© Теменужка Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Стихът ти звучи,като песен.Хареса ми!Поздрави и една голяяяяма усмивка от мен!
  • Няма страшно ще се обади къде ще отиде!!!
  • Не тъгувай гълъбице бяла,Той ще чуе песента ти!Хубава песен.ПОЗДРАВ!
Предложения
: ??:??