30.03.2024 г., 18:53 ч.  

Гълъбице, в съня ми загукала 

  Поезия » Любовна
110 2 1

ГЪЛЪБИЦЕ, В СЪНЯ МИ ЗАГУКАЛА

 

... ние влязохме вече във скуката, с кеф си казваме: – Лека нощ! –
гълъбице! – в съня ми загукала, май, не спим вече в звездния кош,
напоследък са много особени всички срещи във Blizoo и Twoo,
и са ялови всички следобеди! – с дълги разговори по същество,
тъй далече са нашите пролети след парфюмчето твое "Chanel",
бяхме млади, красиви, тъй голички! – бели ангели в евтин хотел,

 

все по-тъпо се клати животът ни, сякаш тръгнал из Нищото влак,
няма време дори да сме готини – и кафето си пием на крак,
може би в небесата забързани отлетя любовта – струйка дим? –
тъй добре сме си вече омръзнали! – иде време да се разделим,
едносрични случайници в скуката, празен люшка ни звездният кош.
Гълъбице, в съня ми загукала, лека нощ! Лека нощ! Лека нощ.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??