31.01.2012 г., 16:58 ч.

Гълъбова любов 

  Поезия » Любовна
650 0 2

 

 

Два гълъба в утрото свежо

кацнаха тихо на моя перваз

Загукаха нежно

Прииска ми се и аз

да се включа

в техния диалог 

но взеха да се целуват

На фона на тази икона

без аналог

почувствах неловкост

да се намесвам

Не беше лесно да устоя

на това изкушение

но беше грях да смутя

любовното песнопение

Където двама се любят

третият е излишен

природен закон

и възвишен

Два гълъба търсеха

своята влюбена самота

Тихичко завидях

на любовта им...

 

© Галина Карааргирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??