27.01.2023 г., 20:07 ч.  

Хайку ( Нещата от живота) 1 

  Поезия » Източни форми
483 2 2

*** 
  През целия живот
  умът води човека.
  Плаща си скъпо!...
  
***
  Вътрешен огън -
  творчество. Затаен дъх.
  Тежък труд. Смисъл...
  
***
  Рисуваш. Пееш.
  Танцуваш. Печеш хляб.

  Ключ - усърдие!...

 

***
  Пеещо сърце. 
  Леко дихание. В
  душата - слънце.
  

***
  Котка с кълбо.
  Гори камина.TV.
  Тракат куките.

 

***
  Балерините - 
  до върха на пръстите
  свои - Съвършенство!...
  
***
  "Свободата - на
  върха на копието!"
  Точно и ясно!
  
***
  Тихо. Топло. Мрак.
  Тайнството на Света -
  Сътворение.
  

***
  Между изгреви
  и залези дните се
  нижат...Смислено?!...

 


  

© Радослава Антонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??