5.02.2011 г., 19:16 ч.

Хайку 

  Поезия » Любовна
547 0 3

 

1.

Валят звезди                                     

и музика извира –                           

ражда се любов.

 

2.

Тревожен залез

е нашата раздяла.

А имахме зора!

 

3.

Ах, почакай, нощ!

Не си отивай още!

Сън е любовта.

 

4.

Зора се ражда.

Славеите запяват

химн за любовта.

 

5.

Тиха лунна нощ

сипе златен звездопад.

Сънувам  любов…

 

6.

Пиано плаче.

Плаче и сърцето ми.

Ти не си до мен!

 

7.

Ти си далече.

Но няма влак към тебе

с мен да полети.

 

8.

Дъжд. Сълзи. Боли!

А споменът за тебе

още ме гори!

© Генка Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??