Иронични определения
ВЕТРИЛО
В ръкава падат
С ветрило тънко скрити
Перлени очи.
ИКЕБАНА
Цветя и клонки
Прободени безстрастно
Ухаят на смърт.
ГЕЙША
Изкусително
Из седем ката тъкан
Протягам глава.
БУШИДО
Да питам няма.
Знае господарят мой
Кого съсичам.
САШИМИ
Докато диша
Нарязвам я на ленти
Опашка шляпа.
ХАРАКИРИ
О, сабьо остра!
Отсечи главата ми!
Боли в корема!
ШАМИСЕН
Струна от черво
На котка чистокръвна
Подръпвам нежно.
ШОДО (калиграфия)
С четчица тънка
И усет на художник
Точка завъртях.
СУМО
Пляскане с ръце
Запретват си полите
Един излита.
© Николина Недялкова Всички права запазени