21.06.2014 г., 19:54 ч.

Характер 

  Поезия » За деца
611 0 19

Детенце малко днес

на градския пазар

затрупа с въпроси

мъдрецът мно-о-ого стар:

- Защо лимонът кисел е,

  защо е люта чушката,

     защо се хили зелката,

       защо е сладка крушката?

Мъдрецът си погали дългата брада

и кротко отговори:

- Дете, дете-е-е, характер е това...

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??