15.08.2023 г., 7:51 ч.

Хавайска пепел 

  Поезия » Свободен стих
107 0 0

 

Х А В А Й С К А П Е П Е Л

 

Пепел черна,хавайска потрепва

и на талази се носи над океана,

скрит в нея Демон зловещо нашепва:

"От Лакайна пепел само остана."

 

Хората слепи и глухи,

на Природата вечно създават проблеми,

принуждават я с гняв да избухне

и своето от тях да си вземе.

 

От четвърт век и кусур говоря,

че прогресивно жертвите ще нарастват,

какво друго мога да сторя,

ако не искат хората,да пораснат? 

 

Ще продължа,да го правя,

докато накрая някой започне,да чува,

докато накрая някой повярва,

докато накрая Истината изплува.

 

Докато твърдо не решим и не престанем,

да съсипваме Нашата Майка Природа,

накрая от нас ще остане

само спомен за нашата порода.

 

   

 13.08.2023г.гр.Свищов

 

 

© Красимир Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??