3.07.2006 г., 16:15 ч.

Хей барман - 17 

  Поезия
536 0 2
Хей, барман,
я налей.
Днес циганка
ми гледа на ръка.
Лицето черно,
поглед зеленей...
Като започна...
Стана тя една...

Хей, барман,
"Бисерна" сипи.
Разглежда линията
на живота.
И казва:
- Ръководиш ти
много хора,
правиш го с охота.

Хей, барман,
Поморийска брат.
- Диригент съм -
казвам весело.
- Такъв ще бъдеш
и на онзи свят -
прошепна тя
унесено.

Хей, барман,
от мускат сега.
- Ще репетирам -
аз се изкодоших...
А тя посочи
моята ръка...

- Нямаш време;
Утре ще започнеш.


© Хухавел Кайлъшки Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??