14.04.2019 г., 15:58 ч.

Хербарий 

  Поезия » Философска
339 2 1

                                                                  Всичко, което се случва, се случва.

                          Дъглас Адамс, "Пътеводител на  галактическия стопаджия"

 

Както беше. Съхранена реалност.

Звездите акупунктурни точки

в плътта на студения Космос,

с димни опашки

от благовонни

синтезо-разпади

и кавалкади

от протуберанси.

Тантричен транс

на мъртва материя

на батерия

от бактерии

след Големия

вероятностен

взрив

и срив

на нещо,

което всъщност

го няма.

Хоризонтно-

съдбùийна

яма.

Септична измама

в окото на някакъв

чист от ентропия

бог

лунорог,

който сънува,

че аз все пътувам

в живота на стоп.

А аз пък сънувам,

че той съществува

в някакъв друг,

несънуван

живот.

Но щом

Иисус ме събуди,

ще знам,

че не сме луди

ни аз,

ни измислената

от мене

Вселена.

И ще бъдем спасени.

 

 

8.04.2019

© Мария Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??