5.03.2008 г., 15:20 ч.

Хиенично 

  Поезия » Философска
442 0 4
Хиенично

(Посветено на Хиената от Френда)

Библията е противоположност
на изтънчения светски ум,
обобщаващ многосложно
и вдигащ възгордяващ шум!

За ум, с подложка от култура,
наука, art, себевъзхвала,
е Христос-чо шамандура,
някога си уж живяла!

Библията, четена по светски,
е само митология неясна,
от постановки бабо-детски,
със моралност първокласна!

Човек на себе си разчита
и понякога на сили висши
и празнотата му е скрита
зад притракващи клавиши!

И що от някой да зависи
и да му дава тон в живота
и без да каже: "Избери си!"
да го тика под хомота?

Бог му й дал на раменете,
главЪ - оттука може сам,
що па да подвива коленете,
пред Създателя... ега ти, срам!

Библията е заключената книга
и шифъра му се изплъзва,
на него трябва му интрига
и женско да му се нагъзва!

Пречупена през тази призма,
Библията си е нелогична -
за него - само мазохизма,
а Той - да властва еднолично!

"Затуй и християнството остава
за натури тъпи и лабилни"
Хиената премъдро заключава,
във клетчиците си стабилни!

28. 02. 2008 г.
Прага

© Станимир Тахов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??