16.11.2011 г., 13:38 ч.

Хипертония 

  Поезия » Хумористична
730 1 3

Вчера имах юбилей,
днес главата ме люлей!
Мойто джипи тъй ми рече:
„Виж какво, добри човече,
спри се вече с тез прасета,
стига толкова мезета,
моркови и зеле хрупай,
килограми ти не трупай,
с кръвното шега не бива,
то направо те убива!
„Туй” не пий, „онуй” не яж
и ще хвърлиш тоз багаж –
килограмите ти сто са!”
Тука вече ме ядоса!
„Ако ще да станат двеста,
имам си диета месна:
свински увъртян кебап
с много вино и без хляб,
а на скарата - пържола,
слагам си я чисто гола!
Тъй че, докторе, не ща
боб и зеле да яда,
ще нагъвам аз мезета -
свински, телешки кюфтета,
а обичам и шкембето,
и пачата, общо взето,
много ми е някак стръвно,
давай хапчета за кръвно,
че отивам аз на гости,
който иска – нека пости!”
……………………………
А главата нек люлей,
чаша вино ми налей,
аз със него ще отмия
моята хипертония!

© Георгиос Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??