Оптимистка-опортюнистка,
чаровна принцеса,
весело ù е на езика,
тъмно ù е на душата.
Захапва ги римите,
разкъсва ги думите,
облак уж търси,
на дъжд се въси.
Прегръща с ръцете,
но спъва с нозете,
щастливо нещастна
е таз невяста.
Игриво с пръсти
кичур отмята,
лениво устни
опира в устата.
Пази се, дяволе,
хитруша е тази,
че свойто царство
не мож опази.
© Галина Георгиева Всички права запазени