17.07.2016 г., 22:20 ч.

Хора и делфини 

  Поезия
1407 1 3

Хора и делфини
==============
Морето има сини брегове,
солена кръв, медузи и делфини,
и може да ме милва с часове,
защото ме обича без причина.

 

Познава и потопа, и смъртта,
поглъщало е пясъци и жлъчка,
но чайки от ръцете му летят,
а слънцето го следва неотлъчно.

 

Най-хубавите приказки реди –
от приливи и отливи на хора
и може всеки смях да приюти,
когато следсезонно го затворят.

 

Тогава става гъсто – като мед
и мога по брадата му да тръгна, 
и само някой гларус късоглед
очите си след мене ще окръгли.

 

Когато стигна края на света,
с делфините ще мога да говоря,
а миг преди със тях да полетя,
ще знам, че съм обичала и хората.

 

Цвета Иванова

© Цвета Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Красиво и любящо!
  • Много интересно
  • Божествено красиви картини, зашеметяващи изрази..., - и аз чакам този момент, макар и за кратко да се нагледам на тази красота...!!!
    "Морето има сини брегове,
    солена кръв, медузи и делфини,
    и може да ме милва с часове,
    защото ме обича без причина."
Предложения
: ??:??