30.12.2023 г., 10:00 ч.

Храм и олтар 

  Поезия
264 3 1



Искам да мога да стъпча ония,
дето завиждат и клеветят.
Искам да мога да ги изтрия,
не само в мен, а от целия свят.

Искам, когато подавам ръката,
да чувам усмивки, да чувствам сърце.
Нека върти се спокойно Земята,
че хора, достойни са нейно лице.

Искам да бъда щастлив и свободен.
Сам да се справям, когато сгреша.
Искам да пазя човешкия корен,
който да храни и мойте деца.

Искам да мога безспир да мечтая,
да сбъдвам мечтите, а те да растат.
Искам да мога всичко да зная,
да бъда полезен и в малкия град.

Искам да искам и много да давам.
Да съм и песен, и смисъл, и жар...
Животът ми искам, да заслужава,
да е моят и храм, и олтар!

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??