23.02.2013 г., 16:42 ч.

Хубав ден 

  Поезия » Пейзажна
493 0 5

Когато сутрин слънце се събужда

и нощ очите си измива,

когато чак душата има нужда

от хубав ден да се напива,

 

когато птицата криле разпери

сама във розовото утро,

когато щъркел спира да трепери

и с клюна казва "Добро утро!",

 

когато охлюв сутрин се забърза

и къщата на гръб си носи,

когато славей с телеграма бърза

започва песен на откоси,

 

тогава отвори и ти очите

под стряхата на свойта къща.

Във тиха стая затвори лъчите -

денят във нея да се връща!

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??