ХУДОЖНИКЪТ
С простота дъждът изми очите ти
и душата ти вече е чиста.
Друг по нея ще рисува мечтите си
и ще пие от твоята истина!...
Платното е до основата почистено –
не е останала старата мъка.
Душата ти блести пречистена,
окъпана от обич, не от разлъка.
Разцъфнала като пролетно цвете –
очакващо на живота топлината –
в очите ти надеждата свети,
усетила вкуса на свободата.
Художник е животът. Той рисува
върху душите ни своя картина
и с багри различни флиртува –
пролет, лято, есен или зима!
© Симеон Ангелов Всички права запазени