Jan 25, 2017, 2:03 PM

Художникът 

  Poetry
319 0 4

ХУДОЖНИКЪТ

 

 

 

С простота дъждът изми очите ти

и  душата ти вече е чиста.

Друг по нея ще рисува мечтите си

и ще пие от твоята истина!...

 

Платното е до основата почистено –

не е останала  старата мъка.

Душата  ти  блести пречистена,

окъпана от обич, не от разлъка.

 

Разцъфнала като пролетно цвете –

очакващо на живота топлината –

в очите ти надеждата свети,

усетила вкуса на свободата.

 

Художник е животът. Той рисува

върху душите ни своя картина

и с багри различни флиртува –

пролет, лято, есен или зима!

 

© Симеон Ангелов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??