3.11.2010 г., 21:38 ч.

Хулиганът 

  Поезия » Друга
688 0 9

                                                Хулиганът

 

 

                                    Извиках те  с първия си вик.

                                 Усмихнах се с най-милата усмивка.

                                 Протегнах ти ръце. Навънка зазори.

                                 Съдбата тайно ни събра завинаги.

                                 В мечтите ми си бил единствен ти.

                                 Понякога ме глезеше от обич,

                                 а някога ме гледаше с насмешка.

                                 Когато те забравих, ми прости.

                                 А пролетта за нас бе като нова дрешка.

                                 Показваше ми много красота.

                                 Често побеждавали сме двамата.

                                  По прави пътища ме водеше с лекота.

                                  Губили сме се сред бурените на измамата.

                                  Познах страха и болката от обичта –

                                  от раните, които бавно заздравяват.

                                  Разлюбвах те. Но ти не ме напусна.

                                  Все така при мен наивно се завръщаше.

                                  Ти си остана романтичен хулиган,

                                   а мен в кокетка често ме превръщаше.

                                   Приятелю, единствен мой – Живот-

                                    с теб ще останем двамата - до Края.

                                         Когато трябва да се разделим,

                                       ще стиснем пак ръцете си - накрая.

                                                       Ти мил бъди!

                                                  Тръгни си изведнъж.

                                         Какво пропуснах – премълчи,

                                                  защото аз го зная…

 

                                                                   Wali /Виолета Томова/

 

 

 

© Виолета Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??