12.01.2005 г., 11:52 ч.

И аз...или на 24 

  Поезия
967 0 4
А бях малка....
И все още съм...
И винаги ще бъда...
Малкото момиче, което отказва да порасне.


Минават днес няколко часа,
има – няма 24, 
и правят денят маломерен.

Минават днес няколко дни,
има - няма 31 ,
и месец си имаме вече.

Минават днес няколко месеца,
има – няма 12,
и ето ти нова година...

Минават днес ,
има – няма 24 години,
един ден посред лято ...
И аз...

***
Днес ли?
-да днес!
-Но защо? Не бързам, хайде да почакаме...
-О, не, никой не чака... още по-малко аз
-А едно изключение?
-Какво печеля от него?
-Ами ...
-без изключения..

години вятърни
прашни минути
часове влажна мъгла
не чакат
не пропускат
идват така нежелани..
идват неканени
нахълтат с взлом в един
толкова малък живот
оставете ме
нека порасна преди да съм остаряла.

© Кая Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хареса ми определено
  • Още от малка винаги си мечтаех да не порасвам. Уви, кой ли ме слуша.
    "нека порасна преди да съм остаряла"..хареса ми.
  • Харесва ми!
  • Много интересна творба. Браво Катина! 6 от мен с усмивка.
Предложения
: ??:??