18.10.2016 г., 14:33 ч.

И аз съм българин 

  Поезия » Гражданска
407 1 0

       И аз съм българин

 

Пресичал съм и аз меридиани…

Кръстосвал съм света, къде ли не?!

Летял съм над морета и балкани!

С отворени очи съм бил, поне!...

 

Проклинах този свят. И писах оди!..

С очите си съм виждал чудеса!

И лукса му… И тежките несгоди…

Опитвах се сам да го разбера!

 

Харесвах го! И му се възхищавах!.

Акъла ми се губеше от страх!

Но българин да съм, не съм преставал!...

Родих се българин. И остарях!...

 

За българското, често, умилявам!..

Очите ми се пълнят със сълзи!

Срещу небългарите аз възставам!

От чуждофили, Боже опази!

 

© Hekredel Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??