От Харвард са, младежите.
Те учили са много!
Във тях са ми, надеждите,
но гледам леко строго:
Аз помня как, предишните,
великденски момчета
обраха - хитро - вишните
по родните морета.
Безсъвестно - откраднаха
от бедната Родина!
Какво, можаха - грабнаха
и хукнаха в чужбина.
Дано - сега - и с новите
изучени младежи
не срещнем пак, отровите
на алчните сърбежи.
Дано - сега - момчетата
от Бръшляновата лига
не хукнат към - кайметата
от Европа дето идат.
Че този път, съм го вървял:
Аз зная две и двеста!
Дървета - много аз съм ял!
Ще си поискам ресто!
Ще взема да се… проявя
отново на площада:
Със сърп и чук ще се явя.
И Харвард… ще пострада!
Юри
Йовев
Септември
2021 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени